Redan förnyelse för Abbott Elementary

En komediserie i mockumentary-stil om passionerade lärare är en av tv-säsongens glada överraskningar. Abbott Elementary har redan förnyats för en andra säsong.

Skaparen Quinta Brunson, som även medverkar i sin sitcomserie som skådespelare, har döpt Abbott Elementary efter sin favoritlärare. Liksom i The Office och Parks and Recreation sker berättandet i så kallad mockumentary-stil, det vill säga i formen av en sorts fiktiv dokumentär-serie.

I korthet handlar Abbott Elementary om en grupp dedikerade lärare och en tämligen tondöv rektor som är fast beslutade att hjälpa eleverna på en offentlig skola i Philadelphia att nå sina mål i livet. Trots dåliga odds, underfinansiering och skoldistriktets inställning älskar de sitt arbete.

Här är ett smakprov:

Skolserien är tittarmässigt ABC:s största komedisuccé sedan Modern Family. Ett annat mått på framgången är att Abbott Elementary är den komediserie i USA som det twittrats mest om hittills i år. Därför är det inte alls oväntat att ABC redan gett klartecken för en andra säsong av den varmhjärtade serien.

Abbott Elementary återvänder till Disneyägda ABC den 22 mars efter ett kortare uppehåll. I nuläget går serien inte att streama i Sverige, men den bör så småningom dyka upp på Star på Disney+.