Chris Evans i miniserien Defending Jacob

Från Captain America via ett mordmysterium till en skakande kriminalserie. I sin första stora tv-roll på närmare 20 år ska Chris Evans ”försvara Jacob”.

Apple lanserade sin streamingtjänst Apple TV+ så sent som i november förra året, men har redan hunnit göra avtryck i tv-serielandskapet med The Morning Show, som gett Jennifer Aniston en SAG Award och Golden Globe-nominering och techjätten en skjuts rakt in i de fina tv-salongerna. Flera andra storstjärnor har också kontrakterats av techjätten som i dagarna presenterat ytterligare ett tv-projekt som frontas av ett tungt namn.

Chris Evans som Andy Barber. Foto: Apple

Chris Evans är världskänd som Captain America men också högaktuell i Rian Johnsons populära pusselfilm Knives Out. I miniserien Defending Jacob spelar han distriktsåklagare Andy Barber som slits mellan plikten att upprätthålla lagen och sin gränslösa kärlek till sin mordmisstänkta 14-årige son Jacob (Jaeden Martell). Michelle Dockery (Downton Abbey) spelar hustrun Laurie Barber. Dessutom finns Cherry Jones, Pablo Schreiber, Betty Gabriel och Sakina Jaffrey i rollistan. Den norske regissören Morten Tyldum, Oscarsnominerad 2015 för The Imitation Game, svarar för regin.

Som många andra serier bygger Defending Jacob på en succéroman. William Landay skrev boken med samma namn som släpptes 2012. Premissen för tankarna till serier som Broadchurch, The Killing och The Outsider, där berättelsen utspelar sig i ett litet samhälle som skakas av ett chockerande kriminalfall.

Apple tycks se stor potential i miniserien eftersom den släpps lagom till Emmy-säsongen. De tre avsnitt första avsnitten kan streamas på Apple TV+ från den 24 april, därefter släpps nya avsnitt varje fredag.