Premiärdags för Jason Segels spionserie

Jason Segel gör storstilad tv-comeback i en serie som han själv skapat. AMC:s nya spionserie Dispatches From Elsewhere har premiär den 1 mars.

Jason Segel är förmodligen mest känd för rollen som Marshall Eriksen i How I Met Your Mother, men han betraktas också som en multitalang som kan både skriva manus och regissera. Dispatches From Elsewhere började det snackas om redan 2018, men det har tagit ytterligare två år för Segel att få projektet till en färdig tv-serie.

I centrum för historien finns fyra helt vanliga människor, spelade av Sally Field, André ”3000” Benjamin, Eve Lindley och Jason Segel själv, som försöker bota sin ensamhet genom att medverka som amatöragenter i ett avancerat virtuellt rollspel. Det är fyra helt olika personer som slumpen – eller om det finns en mening bakom – för samman när de snubblar in i ett pussel som döljer sig mitt i vardagen och som kanske eller kanske inte har kopplingar till något magiskt eller ondskefullt. Richard E Grant spelar den mystiske Octavio som håller i trådarna.

AMC-serien har premiär den 1 mars med ett avsnitt regisserat av Jason Segel själv. Inga besked ännu om någon svensk streamingtjänst för Dispatches From Elsewhere som lanserats som en antologiserie. Det bör betyda ny historia och nya karaktärer för varje säsong, men Segel vill inte avslöja någonting om framtiden innan han vet säkert att det blir fler säsonger.