Michelle Dockery i Good Behavior

Hon har lämnat lady Mary Crawley i Downton Abbey bakom sig. Nästa roll för Michelle Dockery blir som bedragerska i TNT-dramat Good Behavior.

Kanalen TNT har precis gett klartecken för en första säsong av Good Behavior som bygger på bokserien om Letty Dobesh, skriven av Wayward Pines-författaren Blake Crouch. Chad Hodge, som även låg bakom den första säsongen av tv-serien Wayward Pines, har skrivit manus till den nya thrillerserien ihop med Crouch. Det är jobbet som showrunner för Good Behavior som tvingat Chad Hodge att hoppa av den andra säsongen av Wayward Pines, som Fox överraskande förnyade tidigare i veckan.

Huvudrollen som Letty Dobesh görs av trefaldigt Emmy-nominerade Michelle Dockery, som går från fin lady på 1920-talet till tjuv och bedragerska i nutid. När serien inleds har Letty Dobesh precis kommit ut ur fängelset och råkar överhöra hur en hitman (Juan Diego Botto) får uppdraget att döda en mans hustru. Dobesh bestämmer sig för att förhindra att jobbet utförs – och hamnar i kollisionskurs med yrkesmördaren Javier. Terry Kinney (Oz) och Lusia Strus (Wayward Pines) gör två andra roller i Good Behavior.

TNT-serien börjar spelas in efter årsskiftet i Wilmington, North Carolina. Tio avsnitt ska produceras och sändas under senare delen av 2016.

Animal Kingdom
Den kriminella familjen i Animal Kingdom.

TNT har samtidigt bestämt sig för att göra serie även av piloten Animal Kingdom, som är inspirerad av den australiska filmen från 2010. Ellen Barkin spelar matriarken i en kalifornisk familj som finansierar sin extravaganta livsstil med kriminalitet. Scott Speedman (Felicity) agerar som hennes högra hand.