Tv-serie om den onda dockan Chucky

Blodig men utsökt. Så har Chucky-skaparen Don Mancini beskrivit sin kommande tv-serie om den onda dockan.

Chucky är en ikonsk karaktär i skräckfilmssammanhang. Charles Lee ”Chucky” Ray dök för första gången upp 1988 i den första Child’s Play-filmen, där en kvinna köper den högteknologiska dockan Chucky i födelsedagspresent till sin son och samtidigt bjuder in ondskan i sitt hem.

Efter det senaste ganska misslyckade rebootförsöket på filmduken, som gjordes utan Chucky-skaparnas inblandning, tar nu Don Mancini och David Kirschner i stället sin skapelse till tv-skärmarna. Tv-serien Chucky, som den amerikanska kabelkanalen Syfy har beställt, utspelar sig efter de sju Child’s Play-filmerna. Mancini kommer att vara showrunner och ska själv regissera det första avsnittet. David Kirschner är med och producerar.

Foto: Don Mancinis Twitter

Ur Syfys synposis: ”När en vintage-Chucky dyker upp på en garageutförsäljning dras en idyllisk förort in i det kaos som följer på en serie skrämmande mord som exponerar hyckleriet och hemligheterna i staden. Samtidigt anländer fiender och allierade från Chuckys förflutna och hotar att avslöja både sanningen bakom morden och demondockans okända förflutna, som ett till synes vanligt barn som förvandlats till ett ökänt monster”.

”Vi siktar mot blodigt och utsökt snarare än äckligt”, har Don Mancini betonat på Twitter där han just i dag också publicerat en bild på en födelsedagstårta med Chuckytema tagen i seriens manusrum.

“Karaktären som Don och David skapat har skrämt publiken i över 30 år. Chuckys livslängd och arv säger allt om det kreativa berättandet och de lojala fans som filmserien samlat genom åren. Vi är otroligt stolta över att ta Chucky till televisionen, för första gången med originalets skapare”, har Syfy-bossen Chris McCumber förklarat i ett uttalande.

Något premiärdatum för Chucky har ännu inte annonserats av Syfy, vars serier hittills oftast dykt upp hos HBO Nordic.