Första bilderna: Anatomy of a Scandal

Sienna Miller, Rupert Friend, Michelle Dockery och Naomi Scott pryder de första bilderna från David E Kelleys bearbetning av Anatomy of a Scandal.

Den flitige David E Kelley har efter Big Little Lies, The Undoing, Big Sky och flera pågående projekt hittat tid för ytterligare en högprofilerad bearbetning. Med Netflixserien Anatomy of a Scandal är Kelley, som innan han blev manusförfattare arbetade som advokat, åter tillbaka i rättssalarna med en historia som på ytan har vissa likheter med The Undoing.

Denna gång samarbetar stjärnproducenten med Melissa James Gibson (House of Cards) och regissören SJ Clarkson. (Jessica Jones). De två medskaparna David E Kelley och Melissa James Gibson sammanfattar själva miniserien i sex avsnitt med orden sex, makt och privilegium.

Rupert Friend och Sienna Miller som James och Sophie Whitehouse. Foto: Netflix

Sarah Vaughans bästsäljande spänningsroman kom ut 2018 och handlar om en fiktiv politisk skandal som skakar Westminster och om kvinnan som befinner sig mitt i stormen. Sophie Whitehouse är säker på att hennes ministermake James är oskyldig till det fruktansvärda brott han är anklagad för. Kate Woodcroft är åklagaren som är lika säker på att James är skyldig och bör få sona för sina brott.

Michelle Dockery som Kate Woodcroft. Foto: Netflix

Makarna Whitehouse spelas av Sienna Miller (American Sniper) och Rupert Friend (Homeland). Michelle Dockery (Downton Abbey) spelar åklagaren. Naomi Scott (Charlie’s Angels) porträtterar Olivia Lytton, en researcher i parlamentet med ljus framtid som ställs inför en mäktig motståndare.

Naomi Scott som Olivia Lytton. Foto: Netflix

Anatomy of a Scandal har premiär på Netflix den 15 april.