Ytterligare två Star Wars-serier på väg

Två nya Star Wars-serier är på gång hos Disney+. Den ena med kvinnligt fokus, den andra en Rouge One-spinoff som Stellan Skarsgård ryktas vara inblandad i.

Med satsningen på en egen streamingplattform har mäktiga Disney lagt över allt mer av sina Star Wars-relaterade resurser till tv-mediet. Den Jon Favreau-skapade serien The Mandalorian blev en stor framgång för Disney+ och en ny säsong har utlovats i oktober. Redan är det också ytterligare minst två Star Wars-serier under utveckling utöver den försenade Obi-Wan Kenobi-serie med Ewan McGregor i huvudrollen som Disney annonserat sedan förut.

Det är Variety som avslöjat att Leslye Headland, en av skaparna av den hyllade Netflixserien Russian Doll, ska vara showrunner och manusförfattare för den ena serien. Den kvinnodrivna Star Wars-serien ska utspela sig i en alternativ tidslinje jämfört med det vanliga Star Wars-universumet. Enligt Deadline Hollywood ska det även ingå element av martial art i Headlands Star Wars-värld.

Den andra nya Star Wars-serien är en Rouge One-spinoff som ska utspela sig i början av slaget mellan rebellerna och The Empire, det vill säga innan berättelsen börjar i filmen från 2016. Pilotavsnittet skrivs av Tony Gilroy som var med och skrev filmmanuset. Han kommer sedan att jobba nära seriens showrunner Stephen Schiff.

Diego Luna är klar för huvudrollen som rebellen Cassian Andor och Alan Tudyk förväntas reprisera sin roll som droiden K-2SO. Enligt Variety pågår även slutförhandlingar med Stellan Skarsgård och Kyle Soller, ingenting är dock bekräftat ännu angående deras roller.

Innan coronapandemin var planen att Rouge One-spinoffen skulle ha premiär på Disney+ någon gång under 2021. Det är nu oklart huruvida tidsplanen kommer att behöva ändras.

Disney Plus ska enligt uppgift lanseras i Sverige och övriga Skandinavien någon gång i sommar.