Rosario Dawson i The Mandalorian

Ryktet stämmer, nu är det bekräftat att Rosario Dawson har en roll i The Mandalorian när säsong två kommer till Disney+ i oktober.

Det är Deadline Hollywood som säger sig ha fått bekräftat att Rosario Dawson kommer att dyka upp i den andra säsongen av Star Wars: The Mandalorian. Serien, skapad av Jon Favreau, var Disneys triumfkort när bolaget i november förra året lanserade sin streamingtjänst och blev också den succé som Disney+ hoppades på. Inte minst tack vare fenomenet ”baby Yoda”.

Inspelningen av säsong två hann precis avslutas innan coronautbrottet och The Mandalorian kan därför återkomma som planerat, vilket är tidigare än många förväntat sig. Disneybossen Bob Iger har nämligen avslöjat att premiären sker i oktober, troligen på en fredag eftersom det normalt är premiärdag för serierna på Disney+.

Vad det är för roll som Rosario Dawson ska spela har däremot inte avslöjats, men det tycks inte vara en fast roll. Många gissar att Dawson ska förkroppsliga den populära karaktären Ahsoka Tano, en Jedi-lärling som tillhör den utomjordiska rasen Togruta och förekommer i de animerade tv-serierna Star Wars: The Clone Wars och Star Wars: Rebels. Dave Filoni, som var med och skapade båda serierna, är också regissör, manusskribent och exekutiv producent för The Mandalorian.

Rosario Dawson är just nu aktuell i Briarpatch, vars första säsong pågår på USA Networks. Hon har också en roll i Ava DuVernays HBO Max-pilot DMZ. Sedan tidigare är hon känd som Jane Ramos i Jane The Virgin och Claire Tempel i Marvel-serierna Iron Fist, Luke Cage och The Defenders.