Premiärdatum för The Mandalorian

Disney har satt ett premiärdatum för The Mandalorian. Den 30 oktober är den tystlåtna prisjägaren tillbaka med ”Baby Yoda” i släptåg.

Inspelningen av säsong två hann precis avslutas innan coronautbrottet och The Mandalorian kan därför återvända som planerat i höst. Disneybossen Bob Iger avslöjade redan i mars att det skulle ske i oktober, och nu har Disney Plus också preciserat ett datum. Från den 30 oktober finns säsong två att streama. Då har Disney också hunnit lansera sin streamingtjänst i Sverige.

Star Wars-serien är skapad av Jon Favreau och var Disneys triumfkort när bolaget i november förra året lanserade Disney Plus i USA. The Mandalorian blev också den stora succé som bolaget hade hoppats på, inte minst tack vare det populärkulturella fenomenet ”Baby Yoda”.

Det har marknadsföringsteamet tagit fasta på och i den uppdaterade logotypen har nu Pedro Pascals revolverman sällskap av den lilla fanfavoriten som I serien egentligen omnämns som The Child, men som blivit allmänt känd om Baby Yoda.