Adult Swim-serier till HBO Nordic

Mer animerat för vuxna att streama. Rick and Morty, Robot Chicken, Samurai Jack och ett gäng andra Adult Swim-serier finns nu hos HBO Nordic.

Positioneringen på streamingmarknaden pågår som bäst. Den 27 maj lanseras Warner Medias nya streamingplattform HBO Max med en imponerande katalog från start. Hittills har det varit oklart hur det kommer att påverka innehållet på HBO Nordic, men nu ser vi en första positiv effekt.

Adult Swim började som ett programblock hos Cartoon Networks som liksom Warner Media ingår i AT&T. Därmed blir Adult Swim-serierna tillgängliga på HBO Max – och redan från den 28 april på HBO Nordic.

Kanalen Adult Swim riktar in sig på en vuxen publik från 18 år och uppåt och visar animerade serier, originalproduktioner och japansk anime. De serier som nu finns tillgängliga på HBO Nordic är:

  • Rick and Morty, säsong 1-4
  • Robot Chicken, säsong 1-9
  • Mr Pickles, säsong 1-3
  • Primal
  • Samurai Jack, säsong 1-5
  • The Jellies, säsong 1-2
  • The Shivering Truth, säsong 1
  • Tigtone, säsong 1

Mest känd är Rick and Morty, skapad av Dan Harmon och Justin Roiland. De tre första säsongerna om den intelligenta men alkoholiserade vetenskapsmannen Rick och hans mindre begåvade och lättpåverkade barnbarn Morty blir tillgängliga från start. Likaså den första halvan av säsong fyra. Den andra halvan har premiär på Adult Swim-kanalen den 3 maj och ”kommer senare i år” till HBO Nordic. Rick and Morty finns till skillnad från övriga Adult Swim-serier även på Netflix.

https://www.youtube.com/watch?v=qPDqQDTnJKE

Prisbelönad är också Robot Chicken. Serien är skapad av Seth Green och Matt Senreich och har sedan starten 2005 lockat en rad välkända skådespelare till olika gästroller, däribland Charlize Theron, Scarlett Johansson, Burt Reynolds, Ashton Kutcher, Cameron Diaz och David Hasselhoff. Förutom Säsong 1-9 finns också ”specialarna”; The Walkin Dead och Star Wars nu tillgängliga på HBO Nordic.

Robot Chicken.

Genndy Tartakovskys kritikerrosade serie Samurai Jack är ytterligare en Emmybelönad serie. Samurajen Jack har kastats in i framtiden av en trollkarl som han måste hitta och besegra för att kunna ta sig tillbaka till sin egen tid. Originalserien avslutades 2004, men serien fick sedan en revival-säsong med premiär 2017.

Samuraj Jack.

Samme Tartakovsky står även bakom den nya serien Primal, som handlar om en grottman i tidens gryning som utvecklar en osannolik vänskap med en nästan utdöd dinosaurie.