Westworld får minst en säsong till

DELA

Jonah Nolan och Lisa Joy får minst en säsong till på sig att berätta färdigt om robotarna i Westworld. HBO har precis förnyat sci fi-dramat för en fjärde säsong.

Sedan Game of Thrones avslutades är Westworld HBO:s flaggskepp. Den påkostade serien har tagit lång tid att producera, ungefär två år per säsong. Den första säsongen hade premiär 2016 och just nu rullar den tredje säsongen på HBO. Avsnitt sex av åtta anlände till HBO Nordic i måndags. Det är säsongens bästa avsnitt hittills och framför allt en uppvisning av Tessa Thompson, som är van vid actionscener från Marvel-sammanhang.

Annars är Westworld som vanligt ganska ojämnt, men alltid intressant och fullt av bra skådespelarinsatser. Framför allt av Tessa Thompson, Evan Rachel Wood, Thandi Newton och Ed Harris, men också Aaron Paul och Vincent Cassel som är nya för säsongen.

Det har spekulerats i om säsong tre skulle bli den sista eftersom tittarsiffrorna sjunkit för varje säsong, men HBO har uppenbarligen inga planer på att avsluta serien i förtid. Tvärtom kan det mycket väl bli fler säsonger än fyra. Enligt Hollywood Reporters källor har seriens showrunnerpar, makarna Jonah Nolan och Lisa Joy, ett kontrakt som gör att de redan säkrat ersättning för ytterligare tre säsonger av Westworld. Totalt skulle det då bli sex säsonger av det existentiella sci fi-dramat.

Recension av säsong tre av Westworld kan hittas här.