Amandla Stenberg leder Star Wars-serie

Nu är det bekräftat. Star Wars-serien The Acolyte ska ledas av Amandla Stenberg.

Inom Star Wars-kretsar har Amandla Stenbergs medverkan länge betraktats som klar, men det är först nu, under San Diego Comic Con, som castingen bekräftats. Det officiella Star Wars-kontot har twittrat en bild på Stenberg som också själv skriver om sitt nya gig på sitt Instagramkonto. Där inleder Stenberg med texten: “Next stop a galaxy far, far away” och fortsätter med att säga hur glad hon är över att äntligen kunna tillkännage att hon ansluter till Star Wars The Acolyte samt vilken ära det är.

Amandla Stenberg fick sitt genombrott i unga år som Rue i Hunger Games. Hon förknippas numera också med sin roll i filmen The Hate U Give.

Leslye Headland, en av skaparna av Netflixserien Russian Doll, är showrunner och manusförfattare för The Acolyte. Det har varit klart i över två år. Hon baserar serien åtminstone delvis på det The High Republic-material i form av böcker, seriealbum och webbserier som utkommit under 2020 och 2021.

Det betyder att Hedlands berättelse kommer att gå längre tillbaka i tiden än någon annan live action-serie så här långt. The Acolyte utspelar sig ett sekel innan händelserna i Star Wars: Episode I — The Phantom Menace när Jedi-dominansen var som starkast och man trodde att Sith-lorderna försvunnit från galaxen.

“Vi tittar närmare på de politiska och personliga och spirituella saker som uppstod under en period vi inte vet så mycket om. När jag tittade på The Phantom Menace väcktes hela tiden frågan, ‘Jaha, hur kunde vi hamna här?’ Hur kunde vi hamna i ett läge där en Sith lord kan infiltrera senaten utan att någon Jedi märker det? Hur ser scenarierna ut som ledde fram till den här tidpunkten”, har Leslye Headland tidigare förklarat för Vanity Fair.