Damien Chazelles jazzserie The Eddy

La La Land-regissören Damien Chazelle berättar i The Eddy en ny historia inramad av musik. Men den här gången för tv-publiken.

Den fortfarande unga regissören och manusförfattaren Damien Chazelle är mannen bakom filmer som Whiplash och La La Land, den senare vann han en regi-Oscar för 2017. Efter en tillfällig utflykt ut i rymden i First Man är Chazelle nu tillbaka i musikens förlovade land.

The Eddy är namnet på en jazzklubb som spelar en central roll i Damien Chazelles första tv-serie. Den första Netflix-teasern ger inte så många ledtrådar, men serien beskrivs som ett musikdrama som utspelar sig i de vibrerande multikulturella kvarteren i dagens moderna Paris. André Holland spelar Elliot Udo, en gång firad jazzpianist men nu en av ägarna till den inte särskilt lönsamma jazzklubben The Eddy. Husbandet leds av hans av-och-på-flickvän Maja (Joanna Kulig).

Hans affärskollega Farid (Tahar Rahim) är inblandad i skumraskaffärer som flyter upp till ytan och när hans tonårsdotter Julie (Amandla Stenberg) anländer till Paris för att bo hos honom börjar både hans privata och professionella liv snabbt att krackelera.

The Eddy är en miniserie i åtta avsnitt som har premiär på Netflix den 8 maj.