WandaVision-spinoff på gång om Agatha

Kathryn Hahn Emmynominerades för sin insats i WandaVision. Nu kan hon också få en egen spinoff. Disney+ har planer på en serie om Agatha Harkness.

Marvel-serien WandaVision visade sig lite oväntat vara upplagd som en surrealistisk sitcom om Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) och Vision (Paul Bettany) från Avengers-universumet. En bit in i säsongen stod det klart att den nyfikna grannen Agnes i själva verket var ”Agatha All Along”, även titel på den catchy sång som blev signaturmelodi för Agatha Harkness, en ränksmidande häxa på jakt efter Wandas krafter.

Kathryn Hahn som nyfikna grannen Agnes.

Miniserien – spoiler alert! – slutade med att Wanda besegrade Agatha som blev fast som Agnes i förorten Westview, New Jersey. Det är därifrån som WandaVision-författaren Jac Schaeffer vill ta karaktären och utveckla en ny Disney plus-serie med Kathryn Hahn i huvudrollen.

Kathryn Hahn är också aktuell med ett tv-projekt hos Showtime. Tanken är att hon ska spela komediikonen Joan Rivers i The Comeback Girl. Även den serien befinner sig fortfarande i utvecklingsstadiet.