Steve Carell i The Americans-duons serie

Duon bakom The Americans är tillbaka med en ny FX-serie. Den här gången en psykologisk thriller med Steve Carell i huvudrollen.

The Patient är titeln på den nya FX-serien från Joe Weisberg och Joel Fields, radarparet som skapade en av kabelkanalens mest uppmärksammade serier, den prisbelönade spionhistorien The Americans.

Den nya serien som är en mix av psykologisk thriller och komedi handlar om en psykoterapeut som finner sig fångad av en seriemördare med ett ovanligt krav; att bromsa hans mordiska böjelser. Men att få styr på mannens tankar och samtidigt hantera sina egna tillbakaträngda problem innebär en resa som för terapeuten är lika förrädisk som själva fångenskapen.

Steve Carell, känd från The Office och senast The Morning Show, är klar för rollen som psykoterapeuten Alexander Strauss, som under ytan är en man som befinner sig i djup sorg och smärta efter att ha förlorat sin hustru. Carell ska också dela producentansvaret med Weisberg och Fields.

“Vi är överförtjusta att Joe och Joel är tillbaka med nästa serie för FX efter den positiva upplevelsen som det var att jobba ihop i sex säsonger av The Americans. Deras kreativa instinkter och mästerliga berättande när det gäller handling och karaktärer märks återigen i The Patient, som också kommer att visa upp Steve Carells remarkabla talang som skådespelare , producent och kreativ samarbetspartner”, kommenterar Eric Schrier, president, FX Entertainment.