Trailer: Häxan Agatha skapar kaos i Marvel-spinoff

Kathryn Hahn Emmy-nominerades för sin insats i WandaVision. Mer än tre år senare är äntligen spinoffen om Agatha Harkness klar. Agatha All Along kommer till Disney+ i september.

Marvel-serien WandaVision visade sig lite oväntat vara upplagd som en surrealistisk sitcom om Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) och Vision (Paul Bettany) från Avengers-universumet.

En bit in i säsongen stod det klart att den nyfikna grannen Agnes (Kathryn Hahn) i själva verket var ”Agatha All Along”, titeln på den catchy sång som blev signaturmelodi för Agatha Harkness, den ränksmidande häxan på jakt efter Wandas krafter.

Kathryn Hahn som Agatha Harkness. Foto: Disney+

Agatha All Along blev till slut också titeln på spinoffserien som hunnit ha många arbetsnamn genom den långa produktionsprocessen.

WandaVision slutade med att Wanda besegrade Agatha som blev fast som Agnes i förorten Westview, New Jersey. Det är därifrån som WandaVision-författaren Jac Schaeffer, nu som spinoffseriens showrunner, tar karaktären och historien vidare.

Seriens så kallade logline: Den ökända Agatha Harkness finner sig utan krafter efter att hon fått hjälp av en gotisk tonårspojke att befrias från en förvrängd förbannelse. Hennes intresse väcks när pojken (spelad av Joe Locke från Heartstopper) ber henne ta med honom längs den legendariska Häxgatan, med magiska prövningar, som om man överlever, belönar häxan med vad hon saknar. Tillsammans skapar de två ett desperat förbund och ger sig av nerför, ner, nerför vägen.

Den 18 september släpps de två första avsnitten av Agatha All Along som tycks gifta ihop ett kriminalmysterium med övernaturliga Marvel-inslag. Den första trailern hintar också om att Aubrey Plaza kommer att ha en viktig roll som Rio Vidal.