Kathryn Hahn i serie om Joan Rivers

Efter den Emmy-nominerade rollen i WandaVision är Kathryn Hahn het värre. Nu har hon valt nästa projekt. Hon ska spela komediikonen Joan Rivers.

It’s been Agatha all along. Frasen från den klatschiga sången i WandaVision är nu för evigt förknippad med Kathryn Hahn, som Emmy-nominerades för rollen som Agatha, men fick se sig besegrad i birollskategorin för miniserier av Julianne Nicholson (Mare of Easttown) tidigare i veckan.

Efter att ha spelat in The Shrink Next Door hos Apple TV+ har Kathryn Hahn siktet inställt mot nästa tv-roll. Enligt Variety ska hon både producera och spela huvudrollen i The Comeback Girl, en miniserie om Joan Rivers, komikern som revolutionerade den tidigare så mansdominerade komediscenen. Showtime-projektet befinner sig fortfarande i ett utvecklingsstadium, men tanken är att Greg Berlanti, mest känd som producent för ett helt gäng superhjälteserier, ska stå för regin.

Joan Rivers avled 2014 vid 81 år ålder i komplikationerna efter vad som skulle ha varit en rutinoperation. Rivers dök först upp som gäst i The Tonight Show på 1960-talet och blev så småningom Johnny Carlsons återkommande gästvärdinna, men när hon blev den första kvinnan med en egen så kallad late night talk show och Carsons konkurrent ledde det till en stor spricka som aldrig reparerades. Tv-serien utspelar sig under en mörk period för Joan Rivers, då hennes talk show blev nedlagd och maken Edgar Rosenberg tog livet av sig.

Så här lyder synopsis för The Comeback Girl: “Banbrytande. Beundrad. Elak. Diva. Joan Rivers hade ett liv som inte liknande någon annans. Vid 54 års ålder var hon en komedisuperstar … och sedan rasade allt. The Comeback Girl är en inspirerande historia som inte berättats förut om hur Joan Rivers tog sig förbi ett närapå självmord och en professionell avgrund och återuppbyggde sitt liv och sin karriär och blev en global ikon.”

Showtime-serier har tidigare blivit tillgängliga hos HBO Nordic. Det ändras med lanseringen av Skyshowtime nästa år.