Klart för The White Lotus säsong 3

Det började som en miniserie. I höst inleddes säsong två. Nu är det klart att det blir även en tredje säsong av Mike Whites populära satirserie The White Lotus.

HBO-serien The White Lotus är skapad, skriven och regisserad av Mike White, tidigare mest känd för Enlightened. I den första säsongen berättade han satiriskt om strukturell kolonialism och vita människor som tror att de är goda men agerar med avslappnad grymhet. Den andra pågående säsongen har maskulinitet, femininitet och svartsjuka som stora teman.

Vad den tredje säsongen kommer att fokusera på återstår att se. Likaså om huruvida Jennifer Coolidges karaktär Tanya McQuoid återkommer igen. I övrigt blir det i alla fall en ny ensemble på en ny White Lotus-resort, precis som är fallet i säsong två.

Mike White tackar HBO för det fortsatta förtroendet i ett uttalande: “Jag är så glad över att få den här möjligheten igen och ser fram emot att återförenas med mina fantastiskt talangfulla samarbetspartners.”

HBO:s dramachef Francesca Orsi returnerar artigheterna och påminner om hur The White Lotus startade som en produktion anpassad för förhållandena under pandemin. “Det är omöjligt att inte imponeras av hur Mike orkestrerade en av de mest omtalade och kritikerhyllade serierna och ändå har han lyckats nå nya höjder i säsong två, vilket är det ultimata beviset för Mikes råa, oöverträffade vision. Hans mod att utforska det mänskliga psykets okända vatten parat med hans karaktäristiska humor och riviga registil får oss alla att drömma om fler semesterdagar på den lyxresort vi kommit att älska.”