Två säsonger till av The Devil’s Hour

Djävulstimmen upprepar sig. Amazon har gett klartecken för två säsonger till av den brittiska thrillerserien The Devil’s Hour med Jessica Raine och Peter Capaldi.

Thrillerserien har fått beröm av kritikerna och gillats av tittarna och Amazon belönar nu seriens skapare Tom Moran med två nya säsonger på en gång av serien som enligt producenterna från start varit menad att berättas i tre säsonger.

“Säsong ett var bara början – den första akten av en tv-roman. Jag är så glad att vi får fortsätta vända bladen och placera ut pusselbitarna på rätt plats. Om ni trodde att säsongsfinalen av säsong ett hade alla svaren så har ni inte ställt de rätta frågorna”, säger Tom Moran i ett uttalande.

I The Devil’s Hour, eller i översättning Djävulens tid, väcks Lucy Chambers (Jessica Raine) av skrämmande syner varje natt exakt klockan 03.33, det vill säga under den så kallade djävulstimmen. Hennes 8-åriga son är tillbakadragen och känslolös. Hennes mor pratar med tomma stolar. Hennes hus är hemsökt av ekon från ett liv som inte är hennes eget.

När Lucys namn oförklarligt kopplas till en rad brutala mord i området så kommer de svar som under alla år undsluppit henne slutligen i fokus och hon dras in i polisens jakt på en seriemördare.

Peter Capaldi, känd som den tolfte doktorn i evighetsserien Doctor Who, spelar Gideon som inte är den han synes vara. Han drivs av en fixering vid mord och blir huvudmisstänkt under polisjakten ledd av den inkännande detektiven Ravi Dhillson (Nikesh Patel).

I den andra säsongen kommer Gideons verkliga avsikter att avslöjas, när han försöker involvera Lucy i sin mission att stoppa en svårfångad ond kraft.

Den första säsongen av The Devil’s Hour anlände till Amazon Prime Video den 28 oktober. Den andra säsongen börjar filmas 2023.