Välkommen till Abby’s

Den omåttligt populära serien Cheers utspelade sig i en bar. Det gör även den nya komediserien Abby’s. Natalie Morales spelar Abby som driver sin bar på en bakgård.

Det var NBC:s dag under den inledande dagen av TCA, den två veckor långa pressturné där de amerikanska tv-bolagen presenterar sina nyheter för kritiker och journalister. NBC som är känt för sina komediblock adderar i vår ytterligare en sitcom till sin tablå. Den 28 mars är det premiär i USA.

Mike Schur är inte showrunner för Abby’s, det är Josh Malmuth, men att han finns med som exekutiv producent ses som en kvalitetsstämpel. Schur är mannen bakom flera av det senaste decenniets allra bästa komediserier; Parks and Recreation, Brooklyn Nine-Nine och The Good Place. En av huvudrollerna i The Good Place görs för övrigt av Ted Danson, samme Danson som spelade barägaren Sam Malone i Cheers.

”När Josh och jag började planera serien var vi faktiskt helt på det klara med att, vad vi än gör, så kommer det att ses genom ett Cheers-filter”, förklarade Mike Schur under TCA-panelen för att därefter utse Cheers till den bästa komediserien i modern tid.

Barägaren Abby spelas av Natalie Morales som jobbat med Mike Schur förut, som Lucy i Parks and Recreation. Neil Flynn, Nelson Franklin, Kimia Behpoornia, Jessica Chaffin, och Leonard Ouzts hör till stamgästerna i den anspråkslösa baren på Abbys hyresvärds bakgård i San Diego. Hos Abby’s är mobiltelefoner bannlysta och man måste förtjäna sin plats vid bardisken, men när man väl gjort det är man del av familjen.

Enligt Natalie Morales är hon den första kvinnan med kubanska rötter i en ledande roll i en amerikansk sitcom och Abby är den första bisexuella huvudkaraktären. ”Vi är alla mångfacetterade, det är hög tid att vi får se det i tv-rutan. En person kan vara mer än en sak”, betonade Natalie Morales.

När serien går att streama i Sverige återstår att se, men fram tills dess finns det sex säsonger av Parks and Recreation på Viaplay samt fyra säsonger av Brooklyn Nine-Nine och en säsong av The Good Place på Netflix.