Field of Dreams-serie från Mike Schur

I Sverige hette Kevin Costner-filmen Drömmarnas fält. Nu ska Parks and Recreation-skaparen Mike Schur göra serie av Field of Dreams.

När man har skapat komediserier som Parks and Recreation och The Good Place så är förtroendet stort hos tv-bolaget. Nästa Mike Schur-serie hamnar hos NBCUniversals streamingtjänst Peacock och baseras på en film hämtad från Universal-biblioteket. Schur ska själv stå för bearbetningen av Field of Dreams i tv-serieprojekt som sker i samarbete med originalfilmens producent Lawrence Gordon.

I originalfilmen från 1989 spelar Kevin Costner lantbrukaren Ray Kinsella som när han går runt på majsfältet hör en röst som viskar ”If you build it, he will come” och ser sedan en basebollplan. Ray och hans familj är på väg att gå bankrutt innan drömmarnas fält börjar göra skäl för namnet.

“Genom åren har Field of Dreams förblivit en fanfavorit och behållit sin rättmätiga position i den tid vi befinner oss. Den är nyckfull och grundad, en plats där Mike Schur utmärker sig, och vi ser fram emot att ta en nyb version av denna klassiker till Peacock”, säger Lisa Katz, president för NBCUniversal Television and Streaming.