Kort säsong avslutar Brooklyn Nine-Nine

Brooklyn Nine-Nine tar adjö. Ett åttonde säsong kommer, men det blir den sista av sitcom-serien på en polisstation. Den blir också kortare än vanligt.

Brooklyn Nine-Nine var från början byggd kring den före detta Saturday Night Live-stjärnan Andy Samberg, i rollen som Jake Peralta, men har med tiden blivit allt mer av en ensemble-show med många populära och färgstarka karaktärer.

Komediserien från Dan Goor och Mike Shur har haft ett långt och framgångsrikt liv. Dock inte utan gupp på vägen. Efter den femte säsongen las serien ned av Fox för att sedan räddas av NBC som varit seriens hem sedan 2019. Den åttonde och sista säsongen blir den kortaste, bara tio avsnitt, och anländer kraftigt försenad till tablån för säsongen 2021-2022.

“Jag är så tacksam att NBC och Universal Television tillåter oss att ge de här karaktärerna och våra fans det avslut som de förtjänar”, säger Dan Goor i ett uttalande.

De sex första säsongerna av Brooklyn Nine-Nine finns på svenska Netflix. De övriga väntas anlända efter hand, men först cirka ett år att de visats på NBC.