Två miniserier för Kumail Nanjiani

Det gäller att smida medan järnet är varmt. Efter Eternals och Obi-Wan Kenobi har Kumail Nanjiani säkrat huvudroller i två nya miniserier.

Kumail Nanjiani slog igenom i HBO-serien Silicon Valley och skapade därefter succéfilmen The Big Sick ihop med hustrun Emily Gordon. Sedan dess har Nanjiani buffat upp för roller inom Marvel- och Star Wars-universumet. Han spelar Kingo i Eternals och har även en roll i Disney Plus-serien om Obi-Wan Kenobi.

Men den heta skådespelaren vilar inte på lagren. På kort tid har två stora tv-roller säkrats. I maj stod det klart att Kumail Nanjiani ska spela Chippendales grundare Somen “Steve” Banerjee i Hulus miniserie Immigrant, skapad av Robert Siegel (även aktuell med Pam and Tommy).

Nu har Nanjiani också skrivit på för ett FX-projekt. Han ska både producera och spela huvudrollen i en miniserie baserad på en av förra årets mest uppmärksammade romaner, Homeland Elegies.

Boken är författad av den Pulitzer Prize-vinnande pjäsförfattaren Ayad Akhtar och är en sorts fiktiv biografi. Berättelsen tacklar den kollision som uppstår mellan politik, tro, kultur och splittring hos en amerikansk son till en pakistansk immigrant. Det är ett familjedrama som utforskar relationen mellan Akhtar och hans far, och kampen för att behålla sin identitet och samtidigt kunna känna att man tillhör det land man lever i.