Silicon Valley tar adjö med kort säsong

Den försenade sjätte säsongen av HBO-komedin blir även den sista. Technördarna i Silicon Valley säger adjö med en kortare säsong än vanligt.

Veep och Silicon Valley var länge grundstenarna i HBO:s komediblock. Den eran är snart över. Veep sände sin seriefinal tidigare i maj och nu står det klart att även Silicon Valley tar farväl under 2019.

Den sjätte säsongen av Silicon Valley har försenats av att showrunnern Alec Berg även är involverad i Barry, en annan hyllad HBO-komedi. Inspelningen av Silicon Valley sjätte säsong påbörjades i slutet av juni med planerad premiär i slutet av året. Avslutningssäsongen blir dessutom kortare än vanligt och kommer bara att bestå av sju avsnitt.

“Silicon Valley har varit en höjdpunkt i karriären och livet. Vi kommer att sakna serien väldigt mycket men vi har alltid låtit Pied Pipers resa guida oss och säsong sex känns om ett passande avslut”, säger showrunnerduon Alec Berg och Mike Judge till Variety.

I den Emmy-belönade komediserien berättas historien om grundarna av start up-företaget Pied Pipers och deras fram- och motgångar. Thomas Middleditch, Zach Woods, Kumail Nanjiani, Martin Starr, Amanda Crew, Jimmy O Yang, Suzanne Cryer, Matt Ross och Josh Brener finns i rollistan.