Premiärdatum för serien om Chucky

Den onda dockan Chucky är snart redo att skrämma livet även ur tv-tittarna. Serien från originalskaparna har premiär i oktober.

Chucky är en ikonsk karaktär i skräckfilmssammanhang. Charles Lee ”Chucky” Ray dök för första gången upp 1988 i den första Child’s Play-filmen, där en kvinna köper den högteknologiska dockan Chucky i födelsedagspresent till sin son och samtidigt bjuder in ondskan i sitt hem. 

Efter ett ganska misslyckat rebootförsök på filmduken, som gjordes utan Chucky-skaparnas inblandning, har nu Don Mancini och David Kirschner i stället tagit sin skapelse till tv-skärmarna. I den här teasern framgår att det är premiär den 12 oktober på kanalerna USA och Syfy.

Don Mancini är själv showrunner för den nya tv-serien där en idyllisk stad kastas in i kaos efter att en gammal docka dykt upp på en loppis i förorten. En serie fruktansvärda mord exponerar dubbelmoralen och de dolda hemligheterna i staden. Samtidigt kryper vänner och fiender från Chuckys förflutna tillbaka i hans liv och hotar att avslöja sanningen bakom ursprunget till varför en till synes vanlig pojke förvandlades till ett monster.

Huvudkaraktären är en 14-årig pojke som är gay, mobbad och förlorat lite av sig själv efter sin mors död. Han är en ung konstnär som använder dockdelar för att göra skulpturer. När han hittar Chucky på loppisen, visar det sig att han får mer att hantera än han räknat med.

“Jag ville ta franchisen tillbaka till sina Child’s Plays-rötter och låta huvudpersonerna vara barn. Men eftersom vi ägnade de första filmerna åt små barn så ville jag nu utforska något annat, så den här gången handlar det om tonåringar”, förklarar Don Mancini för Entertainment Weekly.