Tv-version av The Lincoln Lawyer

Matthew McConaughey gjorde huvudrollen i filmen från 2011. När The Lincoln Lawyer blir Netflixserie tas rollen över av Manuel Garcia-Rulfo.

The Lincoln Lawyer är en bokserie av Michael Connelly som också är författare till böckerna som ligger till grund för kriminalserien Bosch. Tv-serien är skapad av den flitiga manusdoktorn David E Kelley (Big Little Lies, The Undoing) och seriens showrunner Ted Humphrey (The Good Wife) som bygger den första säsongen av The Lincoln Lawyer på den andra boken i serien, The Brass Verdict.

Enligt Netflix beskrivning så ska serien bjuda på de komplexa och mystiska ark som fansen känner och älskar mixat med lättsam humor och en dos familjedynamik allt medan tittarna får följa den ifrågasättande idealisten som tacklar stora och små juridiska fall i Los Angeles från sin Lincoln-bil.

I tv-versionen ska huvudkaraktären Mickey Haller spelas av Manuel Garcia-Rulfo (Goliath).

”Manuel är den idealiska Mickey Haller. Haller följer i fotspåren av sin advokatfar med underhållningsådran från sin mexikanska filmstjärna till mor. Manuel bidrar med en kraftfull dynamik och dimension till rollen – som stämmer väl överens med böckerna och kommer att ge serien möjlighet att hylla det latinska arv och rötterna till den här Los Angeles-baserade berättelse”, har Michael Connelly förklarat i ett blogginlägg.