Grönt ljus för serien om Julia Child

DELA

Serien om den första kändiskocken får grönt ljus av HBO Max. Sarah Lancashire och David Hyde Pierce ska spela Julia Child och hennes make Paul.

Det var i mars förra året som det blev känt att den brittiska skådespelerskan Sarah Lancashire (Last Tango in Halifax, Happy Valley) skulle spela Julia Child. Pilotavsnittet föll HBO Max i smaken och den amerikanska streamingtjänsten har nu beställt åtta avsnitt av Julia, som är dramaseriens titel.

Julia Carolyn McWilliams föddes 1912. Efter att ha tagit makens efternamn blev Julia Child en populär kokboksförfattare och älskad tv-personlighet. Hon är berömd för att ha introducerat det franska köket för amerikanerna med sitt matprogram The French Chef och lagt grunden till en hel tv-genre.

HBO Max-serien utforskar en period i amerikansk historia som präglades av framväxten av televisionen, feminismen och kändiskulturen. Men mest är det ett porträtt av Julia Child och hennes äktenskap med diplomaten Paul Cushing Child som med tiden fick en allt mer komplicerad maktdynamik. Maken spelas av David Hyde Pierce (Frasier).

Brittany Bradford, Fran Kranz, Fiona Glascott, Bebe Neuwirth, Isabella Rossellini och Jefferson Mays finns också i rollistan.

Party of Five-skaparen Chris Keyser är showrunner, Daniel Goldfarb (The Marvelous Mrs Maisel) har skrivit manus och Charles McDougall (House of Cards) regisserade pilotavsnittet.

Alla HBO Max-serier kommer inte automatiskt till HBO Nordic, men chanserna är stora eftersom streamingtjänsterna ingår i samma bolagskoncern.