True Detective säsong 4 från Barry Jenkins

En Oscarvinnare tar över True Detective. Barry Jenkins ska producera säsong fyra av HBO-serien som har arbetsnamnet True Detective: Night Country.

Nic Pizzolatto skapade True Detective, vars första säsong från 2014 blev en massiv succé med Matthew McConaughey och Woody Harrelson som polisduon i handlingens centrum. Pizzolatto har tidigare sagt att han har en idé även för en fjärde säsong, men den har nu hamnat i papperskorgen.

HBO har i stället valt en annan väg. Variety kan berätta att arbetet med den fjärde säsongen nu är igång. Det sker i samarbete med Barry Jenkins och Issa López. Jenkins, som vann en Oscar för Moonlight och hyllats av kritikerna för tv-serien The Underground Railroad, är exekutiv producent. López, mest känd för skräckfilmen Tigers Are Not Afraid, ska skriva och regissera pilotavsnittet.

”Vilken fantastisk resa det här har varit med Barry Jenkins. De flesta producenter skulle be mig vara mindre konstig. Barry försöker alltid få mig upp till 11 på freak-skalan. Hitta en producent som vill att du ska fortsätta vara konstig; banda”, skriver Issa López på Twitter.

Det enda som är känt om handlingen i True Detective: Night Country är att den kommer att utspela sig i Arktis där det kan vara natt dygnet runt. Enligt Variety säger ryktet också att det kommer att vara två kvinnliga huvudroller i säsong fyra.