Äntligen premiärdatum för True Detective med Jodie Foster

Jodie Foster och Kali Reis söker efter sanningen i ett fruset landskap i True Detective: Night Country. HBO-seriens försenade fjärde säsong har nu fått ett premiärdatum i januari.

Den som följer antologiserien True Detective måste vara utrustad med stort tålamod. HBO har fått ihop fyra säsonger på tio år och premiären av den fjärde säsongen har dessutom puttats från 2013 till 2014. I en ny teaser meddelas premiärdatumet, som i Sverige blir den 15 januari på HBO Max.

Den nya True Detective-säsongen, med tilläggstiteln Night Country, handlar om detektiverna Liz Danvers (Jodie Foster) och Evangeline Navarro (Kali Reis) och deras försök att lösa ett fall där sex män försvunnit spårlöst samtidigt som vintermörkret lagt sig över Ennis, Alaska. De mycket olika detektiverna måste konfrontera mörkret de bär inom sig när de gräver allt djupare i den sanning som begravts under evig is.

För Jodie Foster är rollen i True Detective den första tv-rollen framför kameran i vuxen ålder. Det är också 30 år sedan den Oscarsbelönade insatsen i När lammen tystnar, då hon också spelade detektiv. Jodie Foster är även en av producenterna för den nya säsongen, där historien kommer från producenten Barry Jenkins och regissören Issa López.

Jodie Fosters detektivkollega i serien, Kali Reis, är inte bara skådespelerska, hon är också den första kvinna från ursprungsbefolkningen som vunnit ett världsmästerskap i boxning.

I rollistan finns även Fiona Shaw (Killing Eve), John Hawkes (Deadwood) och Christopher Eccelston (The Leftovers).

Här är den nysläppta mycket intensiva teasern.

När True Detective blev en stor tv-händelse 2014 så var det med Matthew McConaughey och Woody Harrelson i huvudrollerna. Året därpå frontades antologiserien av Colin Farrell, Taylor Kitsch, Rachel McAdams och Vince Vaughn. Säsong tre med Mahershala Ali och Stephen Dorff dröjde till 2019 och när säsong fyra börjar i januari har det gått nästan fem år till.