Klartecken för ny Izza López-säsong av True Detective

Nic Pizzolatto lär inte vara glad. HBO har redan gett klartecken för en femte säsong av True Detective och det är Issa López som ska forma den också.

Nic Pizzolatto skapade True Detective, både den första succésäsongen med Matthew McConaughey och Woody Harrelson i huvudrollerna, men också de mindre framgångsrika andra och tredje säsongerna. Inför den fjärde säsongen valde HBO att tacka nej till Pizzolattos idé och i stället placera sin franchise i Issa López händer. Resultatet blev True Detective: Night Country, som precis haft final med seriens största publik hittills.

Nic Pizzolatto har visat exakt hur bitter han är och postat både sin egen och andras misogyna kritik på Instagram. Issa López har valt att inte sänka sig till Pizzolattos låga nivå, och det är nu hon som fått det sista ordet. Ett nytt flerårigt avtal har slutits, som innebär att hon ska skapa innehåll för HBO och Max, inklusive en ny säsong av True Detective.

Issa López tackar i ett uttalande för förtroendet.

“Från födsel till lansering, Night Country har varit det vackraste samarbete och äventyr i mitt kreativa liv. HBO litade helt på min vision och tanken på att ge liv åt en ny version av True Detective ihop med Casey, Francesca och hela teamet är en dröm som går i uppfyllelse. Jag kan inte vänta på att få göra det igen.”

Francesca heter Orsi i efternamn och är HBO:s dramachef:

“Issa Lopez är en unik, sällsynt talang som talar direkt till HBO:s kreativa anda. Hon styrde ‘True Detective: Night Country’ från start till mål utan att vackla från sin vision och inspirerade oss med sin uthållighet både i manus och bakom kameran. Tillsammans med Jodie och Kalis utmärkta framträdanden har hon gjort den här versionen till en massiv succé. Vi är så tacksamma att ha henne som en del av vår familj.”