True crime-satir med Kaley Cuoco och Chris Messina

Based on a True Story är en satirisk true crime-berättelse om kändisskap, ambition, drömmar och mord. Kaley Cuoco och Chris Messina spelar det centrala äkta paret i thrillerkomedin.

En serie baserad på en sann historia. Så står det allt oftare i beskrivningen sedan true crime-genren tagit allt större plats inom populärkulturen. I Kaley Cuocos första serie efter den Emmy-nominerade insatsen i The Flight Attendant är Based on a True Story själva titeln.

Den korta synopsisen lyder: En fastighetsmäklare, en rörmokare och en före detta tennisstjärna, vars liv oväntat kolliderar, exponerar Amerikas besatthet vid true crime, mord och långsamma toalettsitsar.

Sebastian Quinn som Carlos, Priscilla Quintana som Ruby, Kaley Cuoco som Ava, Chris Messina som Nathan. (Foto: Erica Parise/Peacock

Kaley Cuoco och Chris Messina spelar Ava och Nathan, ett äkta par i ekonomiskt trångmål och med ett barn på väg som ser true crime-vågen som en chans att förändra sina liv och rädda sitt äktenskap.

Rörmokaren som också försöker kapitalisera på true crime-trenden spelas av Tom Bateman.

I rollistan finns även Priscilla Quintana, Sebastian Quinn, Liana Liberato, Natalia Dyer, Alex Alomar Akpobome, Aisha Alfa, Annabelle Dexter-Jones och Li Jun Li. 

Based on a True Story lever upp till titeln och refererar till en verklig händelse, en bisarr sådan, men det är framför allt en satirisk berättelse om kändisskap, ambition, drömmar och mord i en absurd värld.

Seriens skapare Craig Rosenberg har sagt att han hämtat inspiration från ett Los Angeles där alla vill bli kända och en true crime-besatt kultur där mördare blir kändisar och kändisar blir mördare. Med tanke på att Rosenberg skrivit flera avsnitt av superhjältesatiren The Boys kan man förvänta sig en ganska mörk tolkning i den nya serien som också har Jason Bateman som en av producenterna. Men enligt Kaley Cuoco finns det även utrymme för absurd humor i samma anda som i The Flight Attendant.

NBCUniversals streamingtjänst Peacock har meddelat att samtliga åtta avsnitt av Based on a True Story blir tillgängliga den 8 juni i USA. Återstår ett eventuellt svenskt premiärdatum.

Kaley Cuoco som Ava, Tom Bateman som Matt, Chris Messina som Nathan(Foto: Elizabeth Morris/Peacock
Aisha Alfa som Carolyn, Annabelle Dexter-Jones as Serena, Kaley Cuoco som Ava. Foto: Erica Parise/Peacock