Saldaña och Kidman i Yellowstone-skaparens serie om hemliga agenter

Nästa drama från Yellowstone-skaparen Taylor Sheridan handlar om ett CIA-program för kvinnliga hemliga agenter. Nicole Kidman och Zoe Saldaña frontar Special Ops: Lioness.

Taylor Sheridan inspirerades av ett verkligt CIA-program när han skapade Special Ops: Lioness. Karaktärerna är inga femme fatale-typer utan professionella och målinriktade yrkesmänniskor som jobbar i hemlighet och drar nytta av att kvinnor ofta underskattas i de kretsar som utgör nationella hot mot USA:s säkerhet.

Som alla andra Taylor Sheridan-serier är Special Ops: Lioness producerad för Paramount+ i USA och kommer därmed att kunna streamas hos Skyshowtime i Sverige. Enligt Vanity Fair, som också var först med att publicera de första bilderna, har den nya spionserien premiär i sommar.

Special Ops: Lioness följer tre huvudpersoner på olika nivåer inom CIA-organisationen, både när de är verksamma i sin egen sfär och i relation till varandra.

Laysla De Oliveira, Zoe Saldaña och Nicole Kidman. Luke Varley/Paramount+

Zoe Saldaña spelar Joe, som är en viljestark och styvnackad stationschef i Lioness-programmet, som jobbat under cover själv, men vars uppgift nu är att träna och leda de hemliga kvinnliga agenter som ska döda världens farligaste terrorister.

Zoe Saldana som Joe. Foto: Lynsey Addario/Paramount+

Nicole Kidman spelar Kaitlyn Meade, en DC-veteran och senior CIA-chef som överser Lioness-programmet från korridorerna i Washington. Hon har både lång politisk erfarenhet och har varit ute i fält.

Nicole Kidman som Kaitlyn Meade.

Den tredje huvudkaraktären, Cruz Manuelos, spelas av Laysla De Oliveira (Locke & Key). Hon är en marinsoldat som rekryterats för att samla information om ett globalt terroristnätverk. Hennes uppgift är att närma sig den förmögna elit som i hemlighet finansierar det våld som bidrar till att världen destabiliseras. Vägen in är dottern (Stephanie Nur) till en miljardär och misstänkt terroristfinansiär.

Laysla De Oliveira som Cruz Manuelos.

Medan Saldañas Joe har hand om kvinnorna ute på fältet, så hanterar Kidmans Meade makthavarna på högsta nivå. Två av dessa spelas av Morgan Freeman som utrikesminister Edwin Mullins och Michael Kelly (House of Cards) som biträdande CIA-direktören Byron Westfield. 

Lioness är ett samarbete mellan Taylor Sheridan, Paramount+ och Nicole Kidmans produktionsbolag Blossom Films. Även Zoe Saldaña (Avatar) har producentstatus.