Tro vs algoritmer i Lindelofs nästa serie

I Damon Lindelofs första serie efter Watchmen ställs tro mot teknologi. Mrs Davis är titeln på dramaserien han skapar ihop med Tara Hernandez.

Damon Lindelof är ett av de mest respekterade namnen i tv-världen efter Lost, The Leftovers och senast Watchmen. Efter två HBO-serier på raken flyttar han nu till NBCUniversals streamingtjänst Peacock som beställt tio avsnitt av Mrs Davis.

Mycket lite har avslöjats om handlingen, men med Lindelof inblandad finns existentiella teman med som en del av grundfundamentet. Enligt Deadline Hollywood kan tittarna förvänta sig en episk kamp av bibliska och teknologiska proportioner. Serien kommer att ha en satirisk edge och fokusera på en värld där nästan alla beslut är baserade på algoritmer. Varje säsong ska centreras på ett mysterium eller dilemma som ser någon form av lösning i slutet av cykeln.

Damon Lindelof ska skriva manus och producera serien ihop med Big Bang Theory och Young Sheldon-författaren Tara Hernandez. Den senare ska även fungera som seriens showrunner.

NBCUniversals Susan Rover: “Jag ser fram emot att arbeta med Damon och Tara på vad jag tror kommer att bli nästa måste-se serie för Peacock. Från Lost till The Leftovers till Watchmen, Damons arbete är synonymt med innehåll och storytelling som inte bara sticker ut från mängden utan också tar scenen med storm och kräver att du tittar eller lämnas utanför. Taras erfarenhet från The Big Bang Theory och Young Sheldon ger Mrs Davis en känsla av humor och oväntat berättande som jag är övertygad kommer att engagera tittare och fans i många säsonger.”