Premiärmånad och trailer för Watchmen

Klockan tickar och konspirationen tätnar. Dessutom återvänder Doctor Manhattan i den nya trailern för HBO:s miniserie Watchmen.

Alan Moores och David Gibbons tecknade seriealbum handlar om en värld där superhjältar behandlas som laglösa våldsmän och där förhållandet mellan de gulmaskerade poliserna och de maskerade medborgarkämparna är minst sagt ansträngt och där ingen till slut kan se skillnad på vem som är vem.

I Damon Lindelofs bearbetning står striden mellan den gulmaskerade poliskåren och en vit makt-organisation. Den erkänt skicklige Lindelof, med Lost och Leftovers på sin cv, har utlovat en miniserie trogen nostalgin i den tecknade serien, men som utspelar sig tiotalet år framåt i tiden i ett alternativt men samtida USA med nya ansikten bakom nya masker. 

Jeremy Irons, Regina King, Don Johnson, Tim Blake Nelson, Louise Gosset jr och Jean Smart finns alla med i den imponerande rollistan. Men frågan som fansen ställer sig efter att ha sett den nya trailern är vem som spelar Doctor Manhattan.

I slutet av trailern är det en oidentifierbar figur som plockar upp en blå mask. Mannens blå hand ses av fansen som en bekräftelse på att det är Doctor Manhattan som har återvänt från Mars, och med tanke på att den andra halvan av trailern utspelar sig till tonerna av David Bowies Life on Mars så är det svårt att tolka saken annorlunda.

Den som kan sin Watchmen vet att Jonathan Osterman, även känd som Doctor Manhattan, är den enda karaktären med riktiga superkrafter och att han teleporterade sig till Mars i slutet av den tecknade serien. Men det verkar alltså som han nu funnit skäl att återvända till jorden och kommer att spela en viktig roll i tv-serien.

Trailern avslöjar också att premiären av Watchmen kommer att ske på HBO Nordic i oktober. Exakt datum håller HBO på ett tag till.

Uppdaterat: Watchmen har premiär på HBO Nordic den 21 oktober.