Teaser och datum för Gossip Girl-reboot

Kristen Bells välbekanta berättarröst ger karaktär år den första teasern för rebooten av Gossip Girl. Den 8 juli är det premiär på HBO Max.

Det är snart två år sedan som den nya amerikanska streamingtjänsten HBO Max beställde en reboot av Gossip Girl, den populära ungdomsserien som gick i sex säsonger 2007-2012 och gjorde Leighton Meester och framför allt Blake Lively till stilikoner.

Även om Blair och Serena lämnat studentlivet bakom sig är mycket sig likt. Åtminstone bakom kulisserna. Originalseriens skapare Josh Schwartz och Stephanie Savage finns med igen som exekutiva producenter. Showrunnern Joshua Safran var också exekutiv producent då som nu.

Även Kristen Bell är ombord för att återigen ge röst åt den hemlighetsfulla Gossip Girl. Det är också den välbekanta skvallerrösten som gör att den första teasern känns som Gossip Girl även om den nya upplagan kretsar kring en ny generation vackra, rika och bortskämda elever från privatskolan på Upper East Side, Manhattan.

Den nya generationen är mindre homogen när det gäller etnicitet och sexualitet. Serien kommer också att adressera hur mycket sociala medier – och livet i New York – förändrats sedan originalserien hade premiär för 14 år sedan.