Nunna mot AI i Damon Lindelofs Mrs Davis

Damon Lindelofs första serie efter Watchmen har fått ett premiärdatum. Mrs Davis är titeln på dramaserien och på den AI som är fiende nummer ett för nunnan spelad av Betty Gilpin.

Damon Lindelof är ett av de mest respekterade namnen i tv-världen efter Lost, The Leftovers och senast Watchmen. Efter två HBO-serier på raken har han flyttat till streamingtjänsten Peacock där han skapat Mrs Davis ihop med Big Bang Theory och Young Sheldon-författaren Tara Hernandez. Den senare fungerar även som seriens showrunner.

Handlingen har beskrivits som en episk kamp av bibliska och teknologiska proportioner där tro ställs mot teknologi. Det har också sagts att science fictionberättelsen kommer att ha en satirisk edge och fokusera på en värld där nästan alla beslut är baserade på algoritmer. Varje säsong ska centreras på ett mysterium eller dilemma som ser någon form av lösning i slutet av cykeln.

Betty Gilpin som Simone. Foto: Colleen Hayes/Peacock

På de första bilderna syns Betty Gilpin (Glow) som Simone, en nunna som ger sig in i en kamp med en allsmäktig AI, känd som Mrs Davis. Jake McDorman spelar Simones rebelliska ex som också har en personlig vendetta med Algoritmen.

Jake McDorman och Betty Gilpin i Mrs Davis. Foto: Colleen Hayes/Peacock

I rollistan märks även David Arquette, Elizabeth Marvel, Andy McQueen, Ben Chaplin, Margo Martindale, Katja Herbers, Chris Diamantopoulo, Ashley Romans, Tom Wlaschiha och Mathilde Ollivier.

De fyra första avsnitten av Mrs Davis släpps den 20 april. Resterande fyra släpps veckovis.

Om eller när serien kommer till Sverige återstår att se, men närmast tillhands ligger Skyshowtime som är hem för Peacock-serier.