Trio klar för sci fi-dramat The Peripheral

Chloë Grace Moretz, Jack Reynor och Eli Goree är stjärnorna i en ny sci fi-serie från Westworld-skaparna Jonathan Nolan och Lisa Joy.

Äkta makarna Nolan och Joy producerar The Peripheral via sitt bolag Kilter Film, men det är Scott S Smith som har skapat sci fi-dramat baserat på en bästsäljande roman av William Gibson. Thrillerserien beskrivs som en hallucinatorisk inblick i mänsklighetens öde och vad som finns där bakom.

Chloë Grace Moretz och Jack Reynor spelar syskonen Flynne och Burton. Burton är en marinveteran som hyrs in för ett säkerhetsuppdrag i cyberspace. När Flynne tillfälligt ersätter honom blir hon vittne till något som kan ha varit ett mord. Eli Goree, aktuell som Cassius Clay i filmen One Night in Miami, spelar Burtons vän Connor som i boken är fyrdubbelt amputerad och tar sig fram med hjälp av en rullstol men ändå är kapabel att döda.

I rollistan finns sedan tidigare även Gary Carr, Charlotte Riley, JJ Feild, Adelind Horan, T’Nia Miller och Alex Hernandez.

Jonathan Nolan och Lisa Joy har fortfarande minst en säsong av Westworld kvar i resterna av sitt kontrakt med HBO, men annars är det Amazon som gäller nu för de kreativa äkta makarna. Förutom The Peripheral jobbar Kilter Film även med en bearbetning av det storsäljande datarollspelet Fallout. och en tv-serie baserad på Michael Chrichtons psykologiska thrillerroman Sphere.