Tom Holland i serie om psykisk ohälsa

Psykisk ohälsa är temat för en ny antologiserie från Oscarsbelönade manusförfattaren Akiva Goldsman. Tom Holland tar plats framför kameran.

The Crowded Room heter den nya antologiserien som Apple beställt från Akiva Goldsman (A Beautiful Mind’s) och producentteamet i New Regency (Birdman). I serien ska Goldsman utforska inspirerande historier hämtade från verkligheten om personer som fått kämpa hårt, men lyckats lära sig att framgångsrikt leva med sin psykiska sjukdom.

Den första säsongen av antologiserien kommer att baseras på biografin The Minds of Billy Milligan av Daniel Keyes. Milligan var den första personen i USA att frikännas från ett brott på grund av multipel personlighetsstörning eller dissociativ identitetsstörning som är den formella psykiatriska diagnosen.

Billy Milligan ska spelas av Spiderman-skådisen Tom Holland som också har tagit en producentroll. Det är den unga skådespelarens andra Apple-projekt på kort tid efter filmen Cherry (bilden).

Akiva Goldsman är mest känd för sitt Oscarsbelönade filmmanus, men har även stor erfarenhet av tv-berättande. Han har bland annat skrivit avsnitt av Fringe och är också starkt inblandad i VicomCBS satsning på att utvidga Star Trek-universumet.