Efter Westworld kommer Sphere

HBO och teamet bakom Westworld har inte tröttnat på Michael Crichton. Nästa projekt blir att göra tv-serie av hans psykologiska thrillerroman Sphere.

Denise Thé, manusförfattare och producent för Westworlds tredje säsong, är ansvarig för det nya Chrichton-projektet och har med sig Westworld-skaparna Jonah Nolan och Lisa Joy som producenter. Bland producenterna finns även ett annat gift par, Robert Downey jr och Susan Downey, som via sitt produktionsbolag också är aktuella med en annan HBO-serie, Perry Mason.

Sphere, som släpptes 1987, följer psykologen Norman Johnson när han ansluter till ett team av vetenskapsmän som samlats ihop för att utforska en okänd rymdfarkost som upptäckts på botten av Pacific Ocean. Allt eftersom utvecklas historien från science fiction till psykologisk thriller och en existentiell berättelse om människans förhållande till naturen.

Sphere har dramatiserats förut, men då i långfilmsformatet. Barry Levinsons film med Dustin Hoffman, Sharon Stone och Samuel Jackson gick upp på biodukarna 1998 men blev ingen stor framgång.