Förnyade Amazonserier läggs ned – skyller på strejken

Både The Peripheral och A League of Their Own hade fått klartecken för andra säsonger. Nu har Amazon ändrat sig och skyller på strejken. Bullshit, menar baseboll-seriens skapare Abbi Jacobson.

Showrunnerduon Will Graham och Abbi Jacobson har beskrivit A League of Their Own som en egen tolkning av Penny Marshalls klassiska film från 1992 om en amerikansk damliga i baseball på 1940-talet. A League of Their Own hade premiär på Amazon Prime Video den 12 augusti förra året.

A League of Their Own från 1992 är klassisk baseboll-film. Amazon Prime-serien rör sig i samma era.

Chloë Grace Moretz-ledda The Peripheral är baserad på en roman av sci fi-mästaren William Gibson. Scott S Smith har skapat sci fi-serien som är producerad av äkta makarna Jonathan Nolan och Lisa Joy. The Peripheral hade premiär på Amazon Prime Video den 21 oktober förra året.

Chloë Grace Moretz teastar en ny VR-utrustning som tar hennes karaktären i framtiden.

Båda serierna hittade sin publik och förnyades av Amazon, A League of Their Own så sent som i mars då skaparna fick fyra avsnitt på sig att avrunda historien om basebollspelarna i Rockford Peaches. Men nu har Amazon rivit upp förnyelsen för både A League of Their Own och The Peripheral, enligt uppgift med hänvisning till den fackliga strejken bland skådespelare och manusförfattare som just nu lamslår tv- och filmproduktionen i Hollywood.

Broad City-stjärnan Abbi Jacobson, som både spelar huvudrollen och har skapat A League of Their Own-serien ihop med Will Graham, köper inte den förklaringen. “Att skylla den här nedläggningen på strejken är bulls-t och fegt”, skrev hon på sin Instagram i fredags.

Sant eller inte, men fler serier lär bli brickor i förhandlingsspelet framöver om inte parterna kommer överens.