Från Westworld till Fallout för makarna

Gifta paret Jonathan Nolan och Lisa Joy har ett nytt utmanande tv-projekt på gång. Westworld-skaparna ska göra Amazonserie av datarollspelet Fallout.

Jonathan Nolan och Lisa Joy har fortfarande fler säsonger av Westworld kvar i resterna av sitt kontrakt med HBO, men annars är det Amazon som gäller nu för de kreativa makarna som via sitt produktionsbolag Kilter Film skrivit en så kallad overall deal med Jeff Bezos streamingtjänst.

Det första stora projektet för Kilter Films blir att ta det storsäljande datarollspelet Fallout till tv-tittarna. Amazon har redan bundit upp sig till en hel tv-serie.

Även Bethesda Game Studios, som äger licensen för spelet, ska vara med och producera tv-serien.: “Vi har under det senaste decenniet tittat på flera olika sätt att ta Fallout till tv-skärmarna. Men det stod klart från det ögonblick för några år sedan då vi först pratade med Jonah och Lisa att de och teamet på Kilter är de som kommer att göra det på rätt sätt. Vi är stora beundrare av deras arbete och kunde inte vara mer exalterade att jobba ihop med dem och Amazon Studios”, kommenterar Todd Howard, exekutiv producent på Bethesda Game Studios.

Fallout-serien är en rad postapokalyptiska rollspel som är influerade av kalla krigets kärnvapenskräck, men utspelar sig i retrofuturistisk efterkrigsmiljö under 2100- och 2200-talen. En seriös ton blandas med ironisk humor och B-filmsfantasier.

Här är en liten teaser från Amazon Prime: