Trailer: Grace Moretz i The Peripheral

Är det ett spel eller är det verklighet? Chloë Grace Moretz fångas i en dystopisk framtid i Westworld-skaparnas nya sci fi-drama The Peripheral.

Äkta makarna Nolan och Joy producerar The Peripheral via sitt bolag Kilter Film, men det är Scott S Smith som har skapat sci fi-dramat baserat på en roman av sci fi-mästaren William Gibson. Amazon Prime-serien beskrivs som en hallucinatorisk inblick i mänsklighetens öde och vad som finns där bakom.

Chloë Grace Moretz spelar huvudpersonen Flynne Fisher som i trailern introduceras som en vanlig kvinna som lever ett tillbakadraget liv i förorten där hon försöker hålla ihop en trasig familj. En dag får hon chansen att testa en ny VR-utrustning. Flynns tror att den ska leda henne till ett interaktivt spel, men i stället förflyttas hon 70 år i framtiden där hon blir inblandad i ett mordmysterium.

Jack Reynor spelar Flynns bror Burton och Eli Goree spelar Burtons vän Connor som i boken är fyrdubbelt amputerad och tar sig fram med hjälp av en rullstol men ändå är kapabel att döda. 

I rollistan finns även Gary Carr, Charlotte Riley, JJ Feild, Adelind Horan, T’Nia Miller och Alex Hernandez.

The Peripheral har premiär på Amazon Prime Video den 21 oktober.

Jonathan Nolan och Lisa Joy väntar fortfarande på klartecken för en femte säsong av Westworld i resterna av sitt kontrakt med HBO, men annars är det numera Amazon som gäller för de kreativa äkta makarna. Förutom The Peripheral jobbar Kilter Film även med en bearbetning av det storsäljande datarollspelet Fallout. och en tv-serie baserad på Michael Chrichtons psykologiska thrillerroman Sphere.