Tre säsonger direkt för romantiskt drama

Lauren Ridloff och Joshua Jackson ska leda ett romantiskt drama från Ava DuVernay. Serien har fått klartecken för tre säsonger direkt.

Lauren Ridloff har medverkat i bland annat The Walking Dead och Joshua Jackson syntes senast i When They See Us och Dr Death, men är fortfarande mest känd som Pacey i Dawsons Creek. De två spelade mot varandra i Children of a Lesser God på Broadway. Nu ska duon både agera och vara med och producera ett ännu titellöst romantiskt drama från regissören Ava DuVernay.

Kabelkanalen Starz, som i Sverige samarbetar med Viaplay, har förbundit sig till tre säsonger på en gång, vilket Ava DuVernay berör i en kommentar: “Starz och Warner Bros. Television har tagit ett modigt beslut att på en gång utforska tre säsonger och vi är redo att börja vad jag hoppas en vacker resa för alla involverade.”

Enligt synopsis ska serien följa två motpoler som blir sammanvävda i en kärleksaffär som vänder upp och ned på tillvaron både för dem själva och för dem omkring dem.

Handlingen ska utforska vad som krävs för att hålla liv i en radikal, rebellisk kärlek. Den ena personen är ambitiös, medan den andra är rastlös. En vill ha ett förhållande, medan den andra debatterar värdet av en relation. En är mörkhyad, en är vit. En är döv, den andra hör. Trots att de är så olika och trots sina egna personliga förväntningar och andras förutfattade meningar så dras de till varandra både känslomässigt och fysiskt. Deras passionerade attraktion ifrågasätter föreställningar om ras, kön, klass, fysisk förmåga och normativ kultur och lyfter, enligt synopsis, till en sann kärlek som övertrumfar olikheterna.