Trailer: Joshua Jackson som Dr Death

Ännu en podcast tar plats på tv-skärmarna. Joshua Jackson spelar i Dr Death i den sanna historien om kirurgen Christopher Duntsch.

Hitpodcasten Dr Death är baserad på den sanna och skrämmande historien om den karismatiska kirurgen Christopher Duntsch. Den unga stjärnkirurgen byggde en blomstrande praktik, men när patienterna som steg in i hans operationssal för komplexa men rutinmässiga ryggmärgsoperationer lämnade praktiken döda eller permanent skadade började misstankarna växa.

Joshua Jackson i Dr Death. Foto: Peacock

Två andra doktorer, neurokirurgen Robert Henderson (Alec Baldwin) och kärlkirurgen Randall Kirby (Christian Slater) samt åklagaren Michelle Shughart (AnnaSophia Robb) bestämde sig för att sätta stopp för Dr Death. Serien utforskar Duntsch förvridna sätt att tänka och det system som misslyckades med att skydda de mest försvarslösa.

Joshua Jackson, som slog igenom i Dawson’s Creek och sedan synts i bland annat i The Affair, har huvudrollen som Christopher Duntch. Alec Baldwin (30 Rock) och Christian Slater (Mr Robot) spelar de två andra kirurgerna och åklagaren görs av AnnaSophia Robb (The Carrie Diaries).

Dr Death kommer till den amerikanska streamingtjänsten Peacock någon gång i sommar. Oklart med svenska streamingrättigheter.