Peter Capaldi i obehagliga Devil’s Hour

Han var den tolfte doktorn i Doctor Who. I The Devil’s Hour spelar Peter Capaldi en man som inte är den han synes vara.

Jessica Raine (Patrick Melrose), Peter Capaldi (Doctor Who), Nikesh Patel (Starstruck) och Phil Dunster (Ted Lasso) har huvudrollerna i den brittiska thrillerserien som väntas till Amazon senare i år. 

Jessica Raine som Lucy. Foto: Amazon Prime

Enligt Amazons synopsis berättar The Devil’s Hour historien om Lucy (Raine) som väcks av skrämmande syner varje natt exakt klockan 03.33, det vill säga under den så kallade djävulstimmen. Hennes 8-åriga son är tillbakadragen och känslolös. Hennes mor pratar med tomma stolar. Hennes hus är hemsökt av ekon från ett liv som inte är hennes eget.

Nikesh Patel som Ravi Dhillson. Foto: Amazon Prime

När Lucys namn oförklarligt kopplas till en rad brutala mord i området så kommer de svar som under alla år undslippit henne slutligen i fokus.

Peter Capaldi, känd som den tolfte doktorn i evighetsserien Doctor Who, spelar en man som beskrivs som en tillbakadragen nomad. Han drivs av en fixering vid mord och blir huvudmisstänkt under en polisjakt ledd av den inkännande detektiven Ravi Dhillson (Patel).

Peter Capaldi om sin karaktär Gideon: ”Manuset är spektakulärt mörkt och har varit njutbart att spela. Han är en karaktär som fallit ner i springorna och är ansvarig för några allvarliga brott. Men han är inte vad du tror. Han hör till natten”.

Devil’s Hour består på typiskt brittiskt manér bara av sex avsnitt.

Amazon Prime har precis släppt en första teaser och de första bilderna från The Devil’s Hour.