Här är tre nya Marvel-serier

Disney har presenterat ytterligare tre nya Marvel-serier. Ms Marvel, Moon Knight och She-Hulk kommer alla till nya plattformen Disney+.

Ett helt gäng Marvel-karaktärer kommer att introduceras för tv-publiken som en del av jättesatsningen för att locka prenumeranter till den nya streamingplattform som mäktiga Disney lanserar den 12 november. WandaVision, Falcon and the Winter Soldier, What If ..? och egna serier för Loki och Hawkeye annonserades redan under San Diego Comic Con i juli. Till dessa läggs nu ytterligare tre Marvel-serier.

Ms Marvel. Tonårstjejen Kamela Kahn är den första muslimska Marvel-karaktär som är huvudperson i sitt eget seriealbum och snart även tv-serie. Hon har pakistansk-amerikansk härkomst och bor med sin religiösa familj i New Jersey allt medan hon försöker finna sin egen väg i livet. Kamela Kahns superkraft är att hon kan förändra sitt utseende. Namnet Mr Marvel är en hommage till idolen Carol Danvers. Brittiska Bisha K Ali ska skriva manus och fungera som showrunner.

She-Hulk. Juristen Jennifer Walters är kusin till Bruce Banner. En akut blodtransfusion gav henne krafter som påminner om Hulkens även om effekterna är något mildare. Hennes egen intelligens och juridiska expertis räcker dock långt i sig och hon har under åren fungerat som juridiskt ombud för ett flertal superhjältar. När den egna tecknade serien upphörde på 1980-talet blev She-Hulk medlem både i Avengers och Fantastic Four.

Moon Knight. Alter ego för legosoldaten Marc Spector som dock har flera andra alter egon, vilka kanske är separata från varandra eller kanske resultatet av multipla personligheter. Samma gäller för Khonshu, som antingen är resultatet av Marc Spectors egen fantasi eller den egyptiske gud som guidar honom genom äventyren. Mr Knight är ett av senare alter ego, en konsult åt polisen som bär mask, klär sig i vitt och löser ovanliga brott.

Disney+ har premiär i USA den 12 november för att sedan rullas ut i Europa under månaderna därpå. När Sverige står på tur är inte känt.