Trailer: Premiär för nya Batwoman

Dags för nya Batwoman att presentera sig. Javicia Leslie kliver in på scenen som Ryan Wilder i trailern för säsong två av superhjälteserien.

Australiska Ruby Rose chockade tv-världen när hon i maj meddelade att hon hoppar av rollen som Kate Kane efter bara en säsong av The CW-serien Batwoman. I den nysläppta trailern för säsong två är Kate Kane försvunnen och in på scenen träder i stället Ryan Wilder, spelad av Javicia Leslie. “Jag har träffat den nya tjejen. Hon kommer att bli en handfull”, kommenterar seriens antagonist och fanfavorit, Alice (Rachel Skarsten).

Enligt The CW:s beskrivning är Gothams nya beskyddare långt ifrån den stereotypiska helylleamerikanska superhjälten. Ryan Wilder bor i en skåpbil och är typen som skulle stjäla mjölk till en övergiven katt, men också kan döda med sina bara händer. Hon är sympatisk, slarvig, lite fånig och bångstyrig – och inte alls lik Kate Kane förutom att hon också är lesbisk.

Kanalen The CW har lagt premiären för säsong två av Batwoman den 17 januari. Svensk premiär troligen dagen därpå på HBO Nordic som är hem för serien i Sverige.