Trailer: Världskonspiration i Utopia

DELA

Gone Girl-författaren Gillian Flynns senaste tv-projekt har fått en trailer. John Cusack gör sin första stora tv-roll i konspirationsserien Utopia.

Den teaser som Amazon Prime precis har släppt inleds med frågan ”Vad har du gjort i dag för att förtjäna din plats på den här överbefolkade planeten?” Den uttalas av bioforskaren Kevin Christie som vill förändra världen med hjälp av vetenskap. Han spelas av John Cusack, känd från filmer som High Fidelity (2000), Being John Malkovich (1999) och Grosse Pointe Blank (1997). Rollen i Utopia är Cusacks första huvudroll i en tv-serie.

Rainn Wilson (The Office), Sasha Lane (American Honey), Dan Byrd (Cougar Town) och Cory Michael Smith (Gotham) finns också i rollistan.

Utopia är Gone Girl-författaren Gillian Flynns senaste tv-projekt, men till skillnad från HBO-serien Sharp Objects bygger inte den nya Amazon Prime-serien på någon av hennes egna böcker – utan på en brittisk tv-serie från 2013.

“Dennis Kelly har varit otroligt generös som låtit mig öppna dörren till hans värld, rota runt i den och göra den till min egen konstiga, vilda värld. Utopia handlar om att utforska relevanta frågor med hjälp av mörk, tvistad storytelling. Det är en serie som är angelägen och aktuell och lite ”holy crap!”, men jäkligt kul”, har Gillian Flynn tidigare förklarat.

Utopia handlar om en gäng unga vuxna som efter att ha fått kontakt online träffas för att diskutera manuset till uppföljaren av ett kultstämplat seriealbum som förutspått flera fruktansvärda epidemier. När de blir jagade av en mystisk deep state-organisation inser de att konspirationsteorierna i The Utopia Experiment nog är sanna. Flera personer och organisationer vill ha tag i manuset som innehåller viktig information om mänsklighetens överlevnad. Vissa vill få fram sanningen, andra vill förhindra att den kommer fram.

Amazon släppte den första teasern för Utopia i samband med en virtuell San Diego Comic Con-panel som kan ses i sin helhet här: