Nina Dobrev i historisk thrillerserie

Vampire Dairies-skådisen Nina Dobrev ska ge liv åt den historiska thrillerromanen Woman 99.

Greer Macallisters bestseller Woman 99 publicerades förra året. I romanen berättar hon historien om en ung kvinna, Charlotte, som försöker frita sin syster Phoebe från en ökänd psykiatrisk inrättning känd som Goldengrove, och samtidigt sätter även sig själv i fara. Charlotte är övertygad om det ligger något annat än bara mental hälsa bakom de rika föräldrarnas beslut att låsa in hennes syster och genom att låtsas att vara en patient försöker hon ta reda på sanningen. Väl där inne blir Charlotte behandlad som en kvinna utan identitet och tilldelas bara ett nummer, hon blir woman 99.

Nina Dobrev, mest känd som Elena i The Vampire Dairies och senast i den nedlagda sitcomen Fam, ska både spela Charlotte och vara exekutiv producent för thrillerserien tillsammans med bland andra Bruna Papandrea (Big Little Lies). Författaren Greer Macallister kommer att fungera som konsult.

i ett uttalande förklarar Nina Dobrev varför hon vill göra tv-serien: “Det är viktigt att berätta historier om kvinnor, skrivna av kvinnor, med kvinnor och av kvinnor. Tyvärr fortsätter historien att upprepa sig och Woman 99 utforskar ämnen som psykisk sjukdom, social ojämlikhet och orättvisa på ett sätt som gör att den här berättelsen känns spöklikt relevant även århundraden efter att den utspelar sig.”

Projektet befinner sig ännu i ett tidigt stadium. Producenterna letar fortfarande efter rätt manusförfattare.