John Cusack i Gillian Flynns nya serie

John Cusack har anslutit till Gillian Flynns senaste tv-projekt Utopia. Det blir den första huvudrollen i en tv-serie för skådespelaren känd från High Fidelity.

Utopia är Gone Girl-författaren Gillian Flynns senaste tv-projekt, men till skillnad från HBO-serien Sharp Objects så bygger inte den nya Amazon Prime-serien på någon av hennes egna böcker – utan på en brittisk tv-serie från 2013.

“Dennis Kelly har varit otroligt generös som låtit mig öppna dörren till hans värld, rota runt i den och göra den till min egen konstiga, vilda värld. Utopia handlar om att utforska relevanta frågor med hjälp av mörk, tvistad storytelling. Det är en serie som är angelägen och aktuell och lite ”holy crap!”, men jäkligt kul”, har Gillian Flynn förklarat.

Utopia handlar om en handfull unga vuxna som efter att ha haft kontakt online träffas för att diskutera manuset till uppföljaren av ett kultstämplat seriealbum som förutspått flera fruktansvärda epidemier. När de blir jagade av en mystisk deep state-organisation inser de att konspirationsteorierna i The Utopia Experiment nog är sanna. Flera personer och organisationer vill ha tag i manuset som innehåller viktig information om mänsklighetens överlevnad. Vissa vill få fram sanningen, andra vill förhindra att sanningen kommer fram.

Snart finns det inga filmstjärnor kvar som inte lockats över till tv-världen. John Cusack, känd från filmer som High Fidelity (2000), Being John Malkovich (1999) och Grosse Pointe Blank (1997), är bara den senaste i raden som tagit klivet. Den snart 53-årige skådespelaren ska göra rollen som Kevin Christie, en karismatisk och briljant techkompetent bioforskare som vill förändra världen med hjälp av vetenskap.

Rainn Wilson (The Office), Sasha Lane (American Honey), Dan Byrd (Cougar Town) och Cory Michael Smith (Gotham) finns i rollistan sedan tidigare.